Kirjoittajat

Mia Koro-Kanerva, OTM (s. 1979) on toiminut Isännöintiliiton toimitusjohtajana vuoden 2019 syyskuusta. Sitä ennen hän oli 10 vuotta Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja. Tuona aikana järjestöstä kehittyi valtakunnallinen jäsenpalvelu- ja vaikuttamisorganisaatio ja aktiivinen, yksityisten vuokranantajien verkosto.

”Vuokranantajissa sain lempinimen Rakkausjohtaja ja siitä lähtien olen kantanut sitä suurella ylpeydellä. Johtamani ihmiset antoivat sen minulle kuvaamaan tapaani johtaa yhteisöä ja uskoani ihmisiin ja arvonantoon. Rakkausjohtaminen on tietoinen päätös luottaa johdettaviin ja tukea jokaista kehittymään parhaaksi omaksi itsekseen. Ehkä se kertoo myös intohimoisesta suhteestani työhön.

Nyt missioni on viedä loistavan yhteisöni kanssa isännöinnin asiantuntemus ja osaaminen uuteen aikaan niin, että isännöinti olisi parasta, mitä taloyhtiölle on koskaan tapahtunut. Se vaatii myös johtamisen kehittämistä alalla.

Sanomattakin on selvää, että minua inspiroi ihmislähtöinen johtaminen. Se tuottaa organisaatiolle tuloksia, mutta samanaikaisesti myös inhimillistä hyvinvointia.

Syyskuussa 2020 olen saanut valmiiksi lopputyöni kiinteistö- ja rakentamisalan Executive MBA-tutkintoon. Määrittelen siinä tieteellisesti uuden johtamisteorian, rakkausjohtamisen.”

 

 

Marianne Falck-Hvilstafeldt, VTM (s. 1977) työskentelee johtajana Isännöintiliitossa vetäen liiton mediayksikköä. Hän on työskennellyt Isännöintiliitossa syksystä 2016 lähtien: vuosina 2016-2018 hän vastasi liiton digiarkkitehtuurin ja digipalveluiden uudistuksista ja vuoden 2019 alusta lähtien johtotehtävissä. Työtehtäviin kuuluu myös henkilöstökehittämisen asioita.

Aikaisemmin hän on työskennellyt digikehittämisen parissa muun muassa Suomen Ekonomeilla. Kehittämistehtäviin on kuulunut sisäisten ja ulkoisten kehitystiimien työn johtaminen. Kirjoittaja on työskennellyt myös palvelukehittämisen parissa ja viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä eri toimialoilla. Hänellä on kokemusta muutosjohtamisesta ja ketterien lean ja agile johtamis- ja kehittämismenetelmistä (mm. Certified SAFe® 4 Agilist). Hän on suorittanut Kiinteistöalan johtamisen PGP-koulutuksen ja tehnyt koulutukseen kuuluvan tutkielman Vastuullisen johtamisen käytännöt isännöintitoimialalla.

”Minun on sanottu näkevän mahdollisuuksia vaikeissakin tilanteissa ja että näen jo ennalta potentiaalisia ongelmia, joihin yhdessä löydetään ratkaisuja. Haasteet ovat aina motivoineet minua. Mahdollisuusjohtamisessani yhdistyy kunnianhimoiset tavoitteet ja innokas tekeminen pehmeään ja motivoivaan ihmisten johtamiseen.

Mielestäni hyvä johtaja luottaa, mahdollistaa ja innostaa. Sparraa, kannustaa ja mahdollistaa hyvän työn. Viitoittaa suuntaa ja kirkastaa tavoitteita. Hyvä johtaja luo alustan myös yhdessä tekemiselle ja onnistumiselle sekä luottamukselle. Hyvä johtajuus on lisäksi vastuullisuutta. Johtajakaan ole koskaan valmis, mikä vaatii nöyryyttä ja kehitysvalmiutta oman keskeneräisyyden edessä.”